CALL FOR PROJECTS - ‘OP ZOEK NAAR ARTISTIEKE CONCEPTEN’ voor La Pop-dag #3

6 april 2018

CALL FOR PROJECTS - ‘OP ZOEK NAAR ARTISTIEKE CONCEPTEN’ voor La Pop-dag #3

La Pop organiseert een dag bestemd en gereserveerd voor professionals uit de podiumkunsten om het creëren van een tiental voorstellingen in ontwikkeling aan te moedigen. De professionals ontdekken voorstellingen die door La Pop, het Théâtre de Vanves, Arcadi en LOD geselecteerd zijn uit honderden ingediende dossiers. Al die projecten, in creatie- of productiefase, gedragen door jonge of meer gevestigde artistieke gezelschappen, worden uitgekozen na de oproep tot indienen van projecten hieronder uiteengezet. Kandidaturen in te dienen vóór maandag 23 april 2018.

 

Wie kan zich kandidaat stellen?

Elke groep kunstenaars die in alle vrijheid omgaat met geluid of muziek en werkt aan een podiumproject in creatie- of productiefase. De streefdatum voor de première van de voorstelling mag ten vroegste 1 september 2018 zijn. Er wordt geen enkele beperking opgelegd wat het muziekgenre betreft (improvisatie, actuele muziek, urban music, hedendaagse of elektronische muziek, traditionele volksmuziek, …), noch de discipline (theater, dans, performance, opera, installatie, circus, …). De enige vereiste is dat het creatieproces van de voorstelling volledig draait om muziek of geluid, die dus niet louter een illustrerend of sfeerscheppend element mogen zijn. Alle geselecteerde voorstellingen bevragen op hun eigen manier met geluid en muziek de verhouding tussen individu, gemeenschappen en/of de maatschappij.

 

Hoe gebeurt de kandidaatstelling?

De kunstenaarsteams moeten vóór maandag 23 april 2018 een kandidatuurdossier indienen, per mail op dit adres: monprojetpourlapop@gmail.com. 

 

Welke elementen moet het kandidatuurdossier in ieder geval bevatten?

- Een korte voorstelling van het project bestaande uit een pitch, een synopsis, de rolverdeling, de productieverantwoordelijke, de eventuele coproducers en partners, de periode en voorziene plaats van de première. Het dossier moet daarbij in detail de gebruikte vormen van podiumkunsten en dramaturgie/regie vermelden.

- Een beeld om aan te geven welke visuele atmosfeer beoogd wordt in de voorstelling.

- Eventueel een muziek- of geluidsfragment.

 

Hoe verloopt deze dag voor de geselecteerde kandidaten?

Op donderdag 17 mei, in de voormiddag of de namiddag, moet er minstens één lid van de ploeg aanwezig zijn. De presentatie van het project gebeurt vrij en mondeling; ze duurt hoogstens 20-25 minuten en wordt gevolgd door een dialoog met de zaal. Bij de presentatie mogen alle artistieke materialen of presentatievormen ingezet worden om het betoog te illustreren.

13 september 2018
De Blinden te zien tijdens Gent Festival van Vlaanderen

De Blinden te zien tijdens Gent Festival van Vlaanderen

Nogal wat literaire kenners zijn ervan overtuigd dat De Blinden [Les Aveugles] van Maurice Maeterlinck de inspiratiebron is van het legendarische toneelstuk van Samuel Beckett, Wachten op Godot. Het titelpersonage daagt niet op. 

1 juni 2018
Arnon Grunberg genomineerd voor Arlecchino

Arnon Grunberg genomineerd voor Arlecchino

Voor zijn rol in ‘De Mensheid’ werd Arnon Grunberg genomineerd voor de Arlecchino, de prijs voor beste mannelijke bijrol van het Nederlands Theater Festival.