VOORUIT EN LOD: PARTNERS IN HET SEIZOEN 2017-2018

10 maart 2017

VOORUIT EN LOD: PARTNERS IN HET SEIZOEN 2017-2018

In het seizoen 2017-2018 bundelen Vooruit en LOD hun krachten. Samen creëren we een tijdelijke creatieruimte voor jonge en ‘mid-career’ artiesten. De LOD studio op de Bijlokesite transformeren we in een plek waar nieuw werk zich kan ontwikkelen en kan rijpen. Onder andere Yinka Kuitenbrouwer, Liz Kinoshita, Atelier Bildraum, Dounia Mahammed, Platform-K/Benjamin Vandewalle en Katrien Oosterlinck zijn er te gast. LOD en Vooruit werken ook samen aan de presentatie van een serie LOD-producties van Josse De Pauw en Inne Goris

Dit partnership is de start van een langetermijnsamenwerking en een engagement ter ondersteuning van jonge makers.

Hans Bruneel, directeur LOD muziektheater: "Ondersteunen van (jonge) kunstenaars is de beste garantie op een blijvende innovatie in de kunst en in het denken."

Matthieu Goeury, Vooruit: "We kijken ernaar uit om onze expertise samen te brengen. Zo krijgen artiesten meer repetitieruimtes, betere werkomstandigheden en dat meteen voor langere periodes.”

31 januari 2018
Jamie Man uitgenodigd voor een residentie

Jamie Man uitgenodigd voor een residentie

De Brits-Chinese componist en dirigent Jamie Man / 文 珮玲 werd door LOD uitgenodigd voor een residentie, in samenwerking met European network of opera academies - enoa.