VOORUIT EN LOD: PARTNERS IN HET SEIZOEN 2017-2018

10 maart 2017

VOORUIT EN LOD: PARTNERS IN HET SEIZOEN 2017-2018

In het seizoen 2017-2018 bundelen Vooruit en LOD hun krachten. Samen creëren we een tijdelijke creatieruimte voor jonge en ‘mid-career’ artiesten. De LOD studio op de Bijlokesite transformeren we in een plek waar nieuw werk zich kan ontwikkelen en kan rijpen. Onder andere Yinka Kuitenbrouwer, Liz Kinoshita, Atelier Bildraum, Dounia Mahammed, Platform-K/Benjamin Vandewalle en Katrien Oosterlinck zijn er te gast. LOD en Vooruit werken ook samen aan de presentatie van een serie LOD-producties van Josse De Pauw en Inne Goris

Dit partnership is de start van een langetermijnsamenwerking en een engagement ter ondersteuning van jonge makers.

Hans Bruneel, directeur LOD muziektheater: "Ondersteunen van (jonge) kunstenaars is de beste garantie op een blijvende innovatie in de kunst en in het denken."

Matthieu Goeury, Vooruit: "We kijken ernaar uit om onze expertise samen te brengen. Zo krijgen artiesten meer repetitieruimtes, betere werkomstandigheden en dat meteen voor langere periodes.”

8 september 2017
Kurt Van der Elst wint Theaterfotografie Prijs!

Kurt Van der Elst wint Theaterfotografie Prijs!

Onze huisfotograaf Kurt Van der Elst heeft de Theaterfotografie Prijs 2017 gewonnen met zijn fotoreeks van Horses, de voorstelling van Kabinet K/HETPALEIS. Een verdiende en terechte winnaar!

28 augustus 2017
LOD zoekt figuranten!

LOD zoekt figuranten!

Voor de nieuwe LOD creatie L'Inconnue de la Seine (werktitel) van Frederik Neyrinck & Atelier Bildraum zijn we op zoek naar een jonge vrouw en jonge man die tussen 1 en 7 september 2017 vrij zijn om te werken met regisseurs Steve Salembier en Charlotte Bouckaert.