Steun LOD

Na 25 jaar kan LOD muziektheater terugblikken op schitterende successen: The Woman who Walked into Doors en House of the Sleeping Beauties (Kris Defoort, Guy Cassiers), Die Siel van die Mier en De Gehangenen (Josse De Pauw, Jan Kuijken), Muur (Inne Goris, Dominique Pauwels), Ghost Road (Dominique Pauwels, Fabrice Murgia), The House Taken Over (Katie Mitchell, Vasco Mendonça), An Old Monk (Josse De Pauw, Kris Defoort), zijn slechts enkele van de voorstellingen die tot het succesvolle repertoire van LOD behoren. 

Het is het mooie resultaat van het inzetten op JONG talent en vooral ook het inzetten op een LANG artistiek samenwerkingstraject met kunstenaars.

Een werking waarvoor we kunnen rekenen op subsidies van de Vlaamse Overheid en de Stad Gent           (57,15 %) en ook voor 42,85 % op eigen inkomsten uit verkoop producties, coproducties en sponsoring.

Ook jij kan onze werking steunen! Dit kan je doen op de drie manieren die hieronder worden voorgesteld.

STEUN EEN JONGE COMPONIST IN RESIDENTIE

Vanaf het nieuwe seizoen 2016-17 bieden we jonge componisten een echte residentie-werkplek aan. Een creatieve plek in een warm huis waar, omringd door de expertise van de LOD medewerkers, ze in alle rust en gedrevenheid nieuwe stappen kunnen zetten.

Wat houdt een artistieke residentie bij LOD concreet in?

  • We bieden een ingerichte werkruimte waar de componist aan de slag kan binnen zijn eigen timing, werkorganisatie, documentatie.
  • Het kan gaan over kleine projecten, maar evenzeer over het toewerken naar een eerste groot project.
  • LOD organiseert ontmoetingen tussen verschillende kunstenaars en disciplines, zowel componisten, zangers, regisseurs, librettisten, productieleiders,... zodat zij elkaar beter leren kennen en kunnen samenwerken.
  • En misschien wordt dit de springplank naar nationale en internationale podia. 

In 2016-17 gaan we van start met de jonge componist Daan JANSSENS. Daan werkt bij LOD aan de opera Menuet, naar het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. De regie is in handen van Fabrice Murgia. De opera wordt gezongen door Cécile Granger, Raimund Nolte en Tineke Van Ingelgem, begeleid door Spectra ensemble, onder leiding van Filip Rathé. (www.lod.be/nl/producties/menuet).

Hier kan je kennismaken met deze jonge artiest!

Mag Daan en mag LOD bij dit traject ook rekenen op je steun ? We hebben jaarlijks extra 10.000€ nodig voor een kwalitatieve residentie. Als je in België woont kan je met jouw gift dit project steunen en mee beleven. We houden je als donateur op de hoogte van Daans werk en bij het  exclusieve toonmoment zit je op de eerste rij.

Volg je passie als muziek- en theaterliefhebber en zie zo jong talent groeien dankzij jouw steun.

Steun Jong Talent, Steun Lod : Storten doe je op rek BE61 5230 8081 4617 met vermelding “Jong Talent”. Voor giften vanaf 40€/jaar ontvang je een fiscaal attest als belastingsvrije gift. Bij je belastingsaangifte krijg je aldus 45% terug. Een mooie optimalisatie, een daadwerkelijke steun en een goed gevoel in één beweging. Doen !

LET OP: Je kan enkel een fiscaal attest verkrijgen indien je in België woont!

STEUN VIA  EEN PERMANENTE OPDRACHT

Maak het jezelf makkelijk, een kleine maandelijkse storting (vb 5€) als permanente opdracht geeft je per jaar al een belastingsvrije gift van 5 x 12= 60 €. Maak vandaag nog je bankopdracht aan en wordt Donateur van LOD en zit mee op de eerste rij van wat ons en onze artiesten beweegt.

Storten doe je op rek BE61 5230 8081 4617  met vermelding “permanente gift”.

STEUN EEN NIEUWE  OPERA PRODUCTIE

De LOD planning loopt nu reeds tot 2020 er staat prachtig nieuw werk op stapel met Josse De Pauw, Fabricia Murgia, Kris Verdonck... We touren internationaal: Frankrijk, Canada, Brazilië en de USA. Een unieke kans om vanuit je netwerk, je bedrijf, mee je naam te verbinden aan een sterk kwalitatief werk en merk, met grote uitstraling en specifieke sponsorprogamma’s. Even samenzitten en brainstormen ? Contacteer : Raf Vandenbussche 0475 844364