In Atelier Bildraum werken architect Steve Salembier en fotografe Charlotte Bouckaert samen aan performances, scenografie & installaties.  Daarin staan ruimte, beeld en verbeelding centraal.   Het fotografische beeld en het schaalmodel zijn sleutelfiguren in dit zoeken en bepalen de ambachtelijke aard van hun praktijk. Beide media zijn van natuur statisch en staan in scherp contrast met het bewegend continuum van de werkelijkheid op scène. Waar ruimtes het verhaal vertellen over de activiteiten en situaties die ze behuizen, isoleren het schaalmodel en het fotografische beeld dit verhaal tot een kernachtige en gerichte beleving van een geregistreerd moment. Het is de kijker en zijn inlevingsvermogen die tijdens dit proces en tussen de statische beelden door een verhaal construeert en associaties maakt.

Naast het visuele speelt ook het auditieve een belangrijke rol in het werk van Atelier Bildraum. Geluid is immers een belangrijke drager van ruimtelijkheid en draagt essentieel bij tot het ruimtelijk voorstellingsvermogen van de toeschouwer. Parallel met het proces van live construeren, transformeren, registreren & representeren van ruimte worden geluid, klanken en muziek, al dan niet live, opgebouwd en ingezet als een beeldende lag. Hun eerste voorstelling Bildraum werd in 2015 op Theater aan Zee bekroond met de Big in Belgium – award en in 2016 met de Total Theatre Award op het Edinburg Fringe Festival. 

In het seizoen 2016-2017 werkten ze voor de eerste keer samen met LOD. De muziek van hun voorstelling In Between Violet and Green werd door LODcomponist Thomas Smetryns gemaakt. In Between Violet and Green ging in maart 2017 in première.

Atelier Bildraum: Meer producties