Dick van der Harst is muzikant, arrangeur en componist. Hij was componist in residentie bij LOD van 1989 tot 2013. In zijn composities ontleent hij elementen uit zowel jazz, klassiek als volksmuziek uit alle hoeken van de wereld. Hij vermengt muzikale stijlen die hem aanspreken en creëert er iets nieuws mee, muziek die zijn onmiskenbare stempel draagt. Zijn muziek is ook uiterst 'menselijk', en laat een grote vrijheid aan de muzikanten die ze uitvoeren. Met muziektheaterproducties als Diep in het bos en Achter ‘t eten (samen met Eric De Volder), Stories of Europe – The Attendants’ Gallery (samen met acteur/ regisseur Koen De Sutter) en La Tristeza Complice (samen met Alain Platel van Les Ballets C de la B) heeft van der Harst een uitgebreid repertoire opgebouwd. Kenmerkend voor zijn projecten is dat ze een breed publiek aanspreken. Zijn volkse fanfare Banda Azufaifo en het hartverwarmende Huis der verborgen muziekjes I & II, zijn daarvan de bekendste getuigen.

In 2001 kreeg van der Harst de Louis Paul Boonprijs “voor zijn maatschappelijk engagement en de binding met de mens die in zijn hele oeuvre terug te vinden is”. Voor zijn samenwerkingsproject Achter ‘t eten met Eric De Volder werd hij in 2004 bekroond met de Grote Theaterfestival Prijs. In 2007 & 2008 was Dick van der Harst stadscomponist van Gent.

In 2013 creëerde hij voor LOD samen met Oxalys en Raven Ruëll een kindervoorstelling gebaseerd op het boek De eenzaamheid van de egel van Toon Tellegen.

Speciaal voor de 25ste verjaardag van LOD maakte hij de voorstelling Het huis der verboden muziekjes - de revanche.

Dick van der Harst

Dick van der Harst: Meer producties