Eric De Volder was Vlaamse schrijver, beeldend kunstenaar en regisseur. Hij begon zijn carrière in de muziek met zijn deelname aan een boogie-band. Later stichtte hij Parisiana, een muziektheatergroep. In de jaren tachtig was hij lid van het straattheatergezelschap Radeis. In 1987 stichtte hij de vzw Kunst Is Modder (KIM). De Volder was sinds 1992 de stichter en artistiek leider van het Gentse theatergezelschap TG Ceremonia.

De voorstellingen Regent en Regentes, Diep in het bos, Achter ’t eten, Brand en Au nom du père werden geselecteerd voor Het Theaterfestival, waarbij Achter ’t eten bekroond werd met de Grote Theaterfestivalprijs 2004. Later kreeg deze productie ook nog de Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies 2005. Au nom du père tot slot werd in 2006 geselecteerd voor Toernee General, een nieuw festival van KVS en Théâtre National, en werd ook genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2005.

Op 28 november 2010, 's nachts na de première van Frans Woyzeck, is Eric De Volder onverwachts thuis in zijn slaap overleden.

Eric de Volder: Meer producties