De Belgische componist en pianist Frederik Neyrinck (°1985) is woonachtig in Wenen. Hij studeerde piano en compositie in Brussel, Stuttgart en Graz bij Piet Kuijken (piano), Jan Van Landeghem, Marco Stroppa en Clemens Gadenstätter (compositie). Daarnaast bezocht hij verschillende masterclasses en workshops, waaronder de Ferienkurse für Neue Musik (Darmstadt), Acanthes (Metz), Impuls (Graz), Festival d'Aix-en-Provence, Operadagen Rotterdam, ENOA,...

Hij werkte samen met verschillende Belgische en internationale ensembles en solisten zoals Klangforum Wien, Asko|Schönberg, Nationaal Orkest van België, Ensemble L'Itinéraire, Nadar Ensemble, Bozzini Quartet,  Neue Vocalsolisten, Gulbenkian Orchestra Lissabon, Schola Heidelberg, Oxalys Ensemble, Schallfeld Ensemble, Noise-Bridge, Symfonieorkest Vlaanderen, Teresa Doblinger en Jan Michiels.

Zijn werken werden uitgevoerd binnen programma's van festivals en organisaties zoals TRANSIT Leuven, November Music Den Bosch, Gaida Festival Vilnius, Festival Manca Nice, Concertgebouw Brugge, BOZAR Brussel, De Link Tilburg en Forme Uniche di Continuità nello Spazio Melbourne.

In 2013 verscheen de cd "Works for Wind Instruments", waarbij verschillende werken werden opgenomen door I Solisti del Vento. Zijn werk "Echo de Maeterlinck" werd opgenomen door het Spectra Ensemble en in 2015 kwamen bewerkingen van onder andere Debussy en Granados  uit op een cd van het ensemble Revue Blanche.

Hij is de huiscomponist en één van de stichtende leden van het Odysseia Ensemble, een kamermuziekensemble uit Brussel, waarvoor hij al verschillende nieuwe werken schreef en bewerkingen maakte. Hij was ook één van de medewerkers van TIK TAK TOE, een festival voor recente muziek dat tweejaarlijks georganiseerd wordt in kunstengalerij D’Apostrof te Meigem.

In 2016 werd zijn kameropera "L'Inconnue de la Seine" (libretto: Sabryna Pierre) dankzij de organisatie Totem(s) voorgesteld in La Chartreuse, Villeneuve-lès-Avignon.

Als pianist is hij sinds 2013 verbonden aan het Platypus Ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek uit Wenen. Met hen speelde hij onder andere in het Konzerthaus Wenen, tijdens de Gustav Mahler Musikwochen in Toblach, Wien Modern en het "Re:construction"-project in Tokio.

Met fluitiste Doris Nicoletti richtte hij onlangs het Duo FredDo op, waarmee hij meteen een NASOM-beurs in de wacht sleepte en reeds concerteerde in o.a. Kazakhstan en Italië. Daarnaast zijn er ook samenwerkingen met Franziska Fleischanderl (hakkebord) en Nikolaus Feinig (contrabas).

Toekomstige compositieprojecten omvatten samenwerkingen met Brussels Philharmonic (Ars Musica), Ensemble Reconsil, Ensemble L'Itinéraire, ENOA, TRANSIT (Katelijne Lanneau/Thomas List), Sarah Hoemske/Isabelle Kranabetter, Teresa Doblinger, Symfonisch Orkest van de Kunstuniversität Graz, Ensemble PlAtform,... 

Frederik Neyrinck

Frederik Neyrinck: Meer producties