Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool bij Ilya Grubert, aan het Conservatorium van Amsterdam. Parallel hieraan studeerde zij gedurende anderhalf jaar Writing for performance aan de theaterfaculteit in Utrecht. Tijdens het conservatorium werkte Laura aan haar debuutroman Twee linkerlaarzen (Querido, 2008), die verscheen in dezelfde week dat zij afstudeerde als violist. Het boek werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de tweejaarlijkse Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden.

Tijdens haar studie ontmoette Laura de IJslandse componist Einar Torfi Einarsson. Zij trouwden in Engeland, waar ook hun dochter werd geboren. In 2014 emigreerde het gezin naar IJsland. Vanuit haar nieuwe woonplek schreef Laura, in verwachting van hun zoon, voor literair tijdschrift De Revisor een reeks stukken die werd gebundeld in het boek Winter-IJsland (Querido, 2016). Het boek werd dit jaar genomineerd voor de VPRO Bob den Uylprijs, het stond op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs en op de longlist van de Fintro Literatuurprijs.

Naast het schrijven van een theatertekst in opdracht van LOD muziektheater, werkt Laura Broekhuysen aan een gedichtenbundel, waarvoor zij een beurs ontving van het Nederlands Letterenfonds.

In Reykjavík is Laura werkzaam als violist en viooldocente.

Laura Broekhuysen

Laura Broekhuysen: Meer producties