“Wanneer je LOD en het team erachter leert kennen, dan wordt het al snel duidelijk dat ze samenwerken met maar een doelstelling: ze helpen je je potentieel ten volle te benutten. Ze bieden je een beschutte omgeving waarin je rustig je ideeën kan laten rijpen, en vervolgens dingen kan uitproberen om uiteindelijk tot je eigen creatie te komen. Het hele LODteam is nauw betrokken bij die creaties en staat steeds achter zijn artiesten. Voor een artiest is het erg inspirerend om dit niveau van engagement te mogen meemaken in een productiehuis.” 

VASCO MENDONÇA (°1977) is een Portugeese componist. Zijn muziek werd al in heel Europa uitgevoerd, door gezelschappen als het Asko|Schoenberg Ensemble, het Nieuw Ensemble, het Remix Ensemble, het International Contemporary Ensemble (ICE), het Gulbenkian Orchestra, het Orquestra Sinfonica Casa da Música en het Drumming Ensemble.

Zijn werken werden geschreven in opdracht van en opgevoerd tijdens festivals als het Festival d’Aix-en-Provence, Aldeburgh Music, het Verbier Festival, Musica Nova Helsinki, Musica Strasbourg en de Gaudeamus Music Week, en in zalen als het Concertgebouw, de Singel, de Doelen, het Grand Théâtre du Luxembourg, de Elbphilarmonie Hamburg, de Kölner Philarmonie, de Salle Gaveau, het Casa da Música en de Gulbenkian Foundation.

Zijn belangstelling voor theatermuziek leidde tot samenwerkingen met een aantal van de meest avantgardistische muziektheatergezelschappen in Europa, waaronder Music Theatre Wales, Muziektheater Transparant en LOD muziektheater, en met regisseurs als Katie Mitchell, Michael McCarthy en Luis Miguel Cintra.

Zijn muziek is verschenen bij Classic Concert Records. Vasco Mendonça studeerde bij Klaas de Vries en George Benjamin en hij ontving tal van prijzen en onderscheidingen, waaronder de Lopes Graça Composition Award en het ROLEX Mentor and Protegé Arts Initiative. Hij was tevens Composer in Residence bij Casa da Música en ontving verschillende kunstsubsidies van het Ministerie van Cultuur. Hij vertegenwoordigde Portugal op het International Rostrum of Composers van de UNESCO.

Sinds 2013 is Mendonça als artiest verbonden aan LOD. Hij maakte al de muzikale compositie voor The House Taken Over (2013-2014) en Bosch Beach (2016-2017).

Vasco Mendonça: Meer producties