Michiel Devijver

Lieselot De Wilde wint Ultima voor 'Muziek'!

Sopraan, performer en maker Lieselot De Wilde wint Ultima voor 'Muziek'

Lieselot De Wilde wint de Ultima voor 'Muziek' als bekroning van een zeer veelzijdig muzikaal parcours als sopraan, performer en maker.

De Ultimas-jury over Lieselot:

"Lieselot is een heel veelzijdige zangeres die diverse muziekstukken brengt: van middeleeuwse tot hedendaagse composities. Ze houdt van creatieve en avontuurlijke projecten waar ze ook andere van haar passies in kwijt kan zoals theater, poëzie en improvisatie."

 

Bij LOD muziektheater werkte Lieselot eerder al mee in de producties Muur, Meneer Afzal, L’Autre Hiver, Huis der verboden muziekjes, i c o n, La Tristeza Complice Concertante en werkte hiervoor  samen met SPECTRA, AskoISchönberg, Lucelin, Dick van der Harst, Dominique Pauwels, Thomas Smetryns, Pieter De Buysser, Inne Goris, Frederik Neyrinck en vele andere.

Ook toen de coronapandemie in 2020 in volle hevigheid toesloeg, slaagde Lieselot erin om ons met haar multimediale project ‘Around The World in 72 Songs’ mee te voeren op wereldreis. Met dit project benadrukte Lieselot de kracht van muziek als universele taal en wou ze ook vrouwelijke singer-songwriters promoten. Ze vervolgde haar succesverhaal in 2021 met een andere sterkhouder ‘Cupid and Death’, een productie van het internationaal gelauwerde Ensemble Correspondances.

“De carrière van de Vlaamse vocale artieste, performer en maker Lieselot De Wilde bruist van tomeloze veelzijdigheid en creativiteit. Ze treedt op met oude muziek, hedendaagse muziek, liederen, muziektheatercreaties en haar eigen creatieve projecten.”

 

Lieselot is op 18 mei 2022 nog te zien in de concertante versie van 'La Tristeza Complice' tijdens Airbag Festival van CC Brugge! 

Els Van Steenberghe sprak met de kersverse Ultima-laureaat voor Knack Focus