LOD Seizoensbrochure 2022-2023

Seizoen 2022-23 wordt er eentje om naar uit te kijken. Met drie nieuwe LOD-producties, een nieuw project van Lieselot De Wilde in het kader van All Arias en 10x10, een reeks tournees in binnen- en buitenland én een aantal voorstellingenreeksen in onze LOD Studio. En zo wordt ook het komende LOD-seizoen een onvermoeibare ode aan de kracht van klanken, beelden en vooral: echte ontmoetingen, face to face, zoals het hoort.

Met Umwelt zet Steve Salembier een nieuwe stap in zijn bijzondere zoektocht naar hoe de mens zich tot zijn omgeving verhoudt. En hoewel we allemaal in dezelfde wereld lijken te leven, interpreteren en ervaren we die wereld toch allemaal hoogst persoonlijk. In de muziektheatervoorstelling voor kinderen Het meisje, de jager en de wolf gaat Inne Goris op zoek naar wie de wolf écht is: is hij echt de schurk die we kennen uit de sprookjes, of toch eerder een pechvogel die wat meer van ons mededogen vereist. In het voorjaar gaat The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa in première. Een verhaal over een strijdende vrouw in een wereld die gedomineerd is door mannen, met in de hoofdrol een van de meest fascinerende vervalsingen uit de wereldgeschiedenis.

Kortom, niets is wat het lijkt. Dat is natuurlijk een rode draad door veel kunst, en dus ook door de LOD-producties van het komend najaar. In een wereld die vandaag niet meer lijkt op die van gisteren, en dat elke dag opnieuw, is dat misschien wel een geruststellende gedachte. Dat er onder die ontwrichtende waan van de dag misschien wel iets ligt dat herkenbaarder is dan wat we eerst dachten te zien.

Blader hieronder online door onze seizoensbrochure, of schrijf je via deze link in om het magazine voortaan in de bus te krijgen.