Meld je nu aan: workshop 'new narratives and speculative imaginaries'

WORKSHOP
NEW NARRATIVES AND SPECULATIVE IMAGINARIES 

Gegeven door auteur Stacy Hardy (librettist van Woman at Point Zero)
8-10 december 2022 in LOD - Gent

 

- OVER ENOA  - 

LOD is een van 12 partners van enoa (European Network of Opera Academies) sinds de oprichting in 2009. De missie van enoa is het ondersteunen en begeleiden van artiesten in de operawereld in het ontwikkelen van hun professionele carrière. Hun nieuwe programma 'EMPOWERING OPERA: BREAKING BOUNDARIES FOR INSTUTIONS AND ARTISTS' wil nieuwe, innovatieve operaprojecten ondersteunen, en nieuwe narratieven aanreiken die passen bij de hedendaagse maatschappij. enoa wil daarbij ook de financiële en artistieke grenzen in de operasector doorbreken. In dit opzicht organiseert enoa workshops die openstaan voor alle artiesten om zich voor aan te melden. 

 
- WORKSHOP NEW NARRATIVES AND SPECULATIVE IMAGINARIES -   

De hedendaagse operawereld daagt het door mannen gedomineerde perspectief uit, en gaat op zoek naar manieren om op een radicale, feministische, nomadische, dekoloniale, theatrale en muzikale vorm opera opnieuw vorm te geven. Onder begeleiding van de Zuid-Afrikaanse auteur Stacy Hardy werken de deelnemers drie dagen in LOD, om nieuwe verhalen in opera en muziektheater te verkennen vanuit een radicaal nomadisch, dekoloniaal perspectief.

Het volledige programma vind je hier

 


- PRAKTISCHE INFORMATIE - 

Data:
Van 8 tot en met 10 december 2022

Plaats: 
LOD muziektheater
Bijlokekaai 3
9000 Gent

Deelname aan de workshop is gratis, transport en hotels (indien nodig) worden vergoed.
 

 

- SPECIFICATIES -  

Selectiecriteria
* Jongere artiesten (tot 35 jaar)
* Interessant artistiek werk (selectie wordt gemaakt door Stacy Hardy)

Er zijn maximaal 20 deelnemers. (8 voorbehouden voor deelnemers vanuit de enoa-partners, en 12 voorbehouden voor deelnemers geselecteerd door LOD). 

Alle gekwalificeerde kandidaten worden aangemoedigd om zich aan te melden en zullen in aanmerking worden genomen zonder hierbij rekening te houden met hun persoonlijke situatie. Het enoa-netwerk is actief op zoek naar ondersteuning van artiesten die omwille van  culturele of sociale redenen ondervertegenwoordigd zijn in de operawereld.

De deelnemers die worden toegelaten ontvangen dichterbij de workshop nog informatie ter voorbereiding. 

 

- HOE AANMELDEN -   

  • Voor enoa-artiesten die al verbonden zijn aan een van de 12 enoa partnerinstellingen: neem contact op met jouw uitzendende instelling, die zal beslissen of zij uw aanvraag zullen aanbevelen 
  • Voor artiesten die nog niet aangesloten zijn bij het netwerk:  Stuur vóór 30 september 2022 een motivatiebrief, cv of bio en voorbeelden van werken (als je die hebt) naar ann@lod.be.