Aftermovie Bijloke Zomer Academie 2017

16 oktober 2017

Aftermovie Bijloke Zomer Academie 2017

Afgelopen zomer hebben we (KASK & Conservatorium, Muziekcentrum De Bijloke, SPECTRA & LOD muziektheater) onze repetitieruimtes open gezet voor jonge kunstenaars. In samenwerking met verschillende coaches werkten ze een maand lang aan nieuwe projecten, probeerden ze ideeën uit en kregen ze artistieke en technische steun van de organisatoren. Tijdens de Zomer Academie organiseerden we tegelijkertijd, in het kader van european network of opera academies, een workshop opera en muziektheater voor een jong publiek en twee labs voor voorstellingen-in-wording.

Een creatieve indian summer op de Bijlokesite, dat was het zeker! En daar hebben we nu ook bewijs van, met de aftermovie die sinds vandaag online staat. Klik hier en blik mee terug.

Geïnteresseerd in de volgende editie? Hou onze website en facebookpagina in de gaten, want daar wordt volgend jaar de nieuwe call gelanceerd!

15 november 2018
Kunstenaarsportretten ‘i c o n’

Kunstenaarsportretten ‘i c o n’

Gisteren ging 'i c o n' in première tijdens NEXT festival in Kortrijk. In deze kunstenaarsportretten laten we de artiesten aan het woord. 

12 oktober 2018
Seizoensbeeld LOD 2018-2019

Seizoensbeeld LOD 2018-2019

Brecht Vandenbroucke, illustrator van het nieuwe seizoensbeeld, vertelt in een interview over zijn inspiratie, werkwijze & liefde voor de kunsten.