Steun LOD

Na meer dan 25 jaar kan LOD muziektheater terugblikken op schitterende successen: The Woman who Walked into Doors en House of the Sleeping Beauties (Kris Defoort, Guy Cassiers), Die Siel van die Mier en De Gehangenen (Josse De Pauw, Jan Kuijken), Muur (Inne Goris, Dominique Pauwels), Ghost Road (Dominique Pauwels, Fabrice Murgia), The House Taken Over (Katie Mitchell, Vasco Mendonça), An Old Monk (Josse De Pauw, Kris Defoort), zijn slechts enkele van de voorstellingen die tot het succesvolle repertoire van LOD behoren.

Het is het mooie resultaat van het inzetten op JONG talent en vooral ook het inzetten op een LANG artistiek samenwerkingstraject met kunstenaars.

Een werking waarvoor we kunnen rekenen op subsidies van de Vlaamse Overheid en de Stad Gent (57,15 %) en ook voor 42,85 % op eigen inkomsten uit verkoop producties, coproducties en sponsoring.

Ook jij kan onze werking steunen! Dit kan je doen op de drie manieren die hieronder worden voorgesteld.

STEUN EEN JONGE COMPONIST IN RESIDENTIE

Vanaf het seizoen 2016-17 boden we jonge componisten een echte residentie-werkplek aan. Een creatieve plek in een warm huis waar, omringd door de expertise van de LOD medewerkers, ze in alle rust en gedrevenheid nieuwe stappen kunnen zetten.

Wat houdt een artistieke residentie bij LOD concreet in?

We bieden een ingerichte werkruimte waar de componist aan de slag kan binnen zijn eigen timing, werkorganisatie, documentatie.
Het kan gaan over kleine projecten, maar evenzeer over het toewerken naar een eerste groot project.
LOD organiseert ontmoetingen tussen verschillende kunstenaars en disciplines, zowel componisten, zangers, regisseurs, librettisten, productieleiders,... zodat zij elkaar beter leren kennen en kunnen samenwerken.
En misschien wordt dit de springplank naar nationale en internationale podia. 

In 2016-17 namen we componist Daan Janssens in residentie. Het leidde tot de succesvolle opera Menuet, gebaseerd op het gelijknamig boek van Louis Paul Boon, in een regie van de jonge regisseur Fabrice Murgia.

“Componist Daan Janssens en regisseur Fabrice Murgia toveren Boons ‘Menuet’ om tot een onwezenlijke operatrip.” (De Standaard)

Tijdens het seizoen 2017-18 komt de jonge componist Frederik Neyrinck in residentie bij LOD, waar hij aan zijn eerste opera i c o n zal werken. Frederik omringt zich met een jong artistiek team voor het realiseren van zijn opera. Sabryna Pierre schrijft het libretto gebaseerd op de mythe het masker van de Seine. Atelier Bildraum (Steve Salembier en Charlotte Bouckaert) staan in voor de vormgeving en de regie. De opera zal uitgevoerd worden door het gerenommeerde Amsterdamse ensemble Asko|Schönberg.

Mag Frederik en mag LOD bij dit project ook rekenen op jouw steun? Met jouw gift kan je dit project niet enkel steunen, maar ook mee beleven. We houden je als schenker op de hoogte van Frederiks werk en je zal uitgenodigd worden op het exclusieve toonmoment.
 Volg je passie als muziek- en theaterliefhebber en zie jong talent groeien dankzij jouw steun. 

Storten doe je op rek BE61 5230 8081 4617 met vermelding ‘Jong Talent 17/18’. Voor giften vanaf 40 euro/jaar ontvang je een fiscaal attest. Bij je belastingaangifte in 2018 krijg je aldus 45% terug. Een mooie optimalisatie én een daadwerkelijke steun in één beweging. Doen!

STEUN VIA EEN PERMANENTE OPDRACHT

Maak het jezelf makkelijk, een kleine maandelijkse storting (vb 5€) als permanente opdracht geeft je per jaar al een belastingsvrije gift van 5 x 12= 60 €. Maak vandaag nog je bankopdracht aan, wordt schenker van LOD en zit mee op de eerste rij van wat ons en onze artiesten beweegt.

Storten doe je op rek BE61 5230 8081 4617  met vermelding “permanente gift”.

STEUN EEN NIEUWE OPERAPRODUCTIE

De LOD-planning loopt nu al tot 2020 en er staat prachtig nieuw werk op stapel met Josse De Pauw, Fabricia Murgia, Kris Defoort... Een unieke kans om je bedrijf te verbinden aan een sterk kwalitatief werk en merk, met grote uitstraling en specifieke sponsorprogamma’s. Even samenzitten en brainstormen ? Contacteer Lies via lies@lod.be of +32 488 30 36 21

(c) Jonathan De Maeyer