Mario Debaene

Honey I’m real I exist

Lucinda Ra / Barbara Claes
i.h.k.v. 10x10 i.s.m. Vooruit
do 30 sep - vr 1 okt
30 sep
-
1 okt

Liefde kent wel degelijk grenzen
 

In de zomer van 2019 trouwde theatermaker Barbara Claes in de Indische stad Thiruvananthapuram met haar Indische man. In 2020 arriveerde Barbara opnieuw in België. Zonder man. Ze stonden aan het begin van een visumaanvraag voor een gezinshereniging, maar de administratieve complexiteit én corona gooiden roet in het eten. Meer dan een jaar later wacht Barbara nog altijd op het moment om haar man naar België te laten komen. Liefde kent wel degelijk grenzen.

In Honey I’m real I exist doet Claes alle exacte feiten van haar persoonlijke verhaal uit de doeken. Het stuk ontvouwt zich in een bij elkaar gepuzzeld wereldbeeld. Tegelijkertijd reconstrueert Barbara haar biografie en de geschiedenis van België aan de hand van een zelfgemaakte toeristengids. Ze moet namelijk haar man wegwijs maken wanneer hij voor het eerst in Vlaanderen, zelfs Europa, aankomt.

Honey I’m real I exist zoomt in en uit op begrippen als (ont)hechting, afkomst, cultuurverschillen, het vreemde, liefde en geschiedenis. Liefde is geen toeval of kaartspel maar een reisticket naar een theaterstuk.

In het kader van 10x10, een samenwerking tussen LOD muziektheater en Kunstencentrum Voo?uit.

In het kader van 10x10, een samenwerking tussen LOD muziektheater & Voo?uit.

Onderdeel van:
10x10

Credits

concept, tekst & spel: Barbara Claes - dramaturgie: Simon Allemeersch & Stefanie Claes - speladvies: Kristien De Proost - vormgeving: Mario Debaene - productieassistentie & techniek: Frouke Van Gheluwe - productie: Lucinda Ra & Kunstencentrum Voo?uit - in samenwerking met: KVS, Theater Antigone, De Grote Post, De Brakke Grond, De Veerman & Guislain Gent - met de steun van: Vlaanderen en van de Stad Gent - met speciale dank aan: Philippe Flachet en Rahul Jigyasu

LOD-artiesten & componisten