Interbellum 2020

LOD / Gorges Ocloo & Astrid Stockman
Lunch op Dinsdag
mar. 4 août - mar. 8 sept.
4 août
-
8 sept.

LUNCH OP DINSDAG MET GORGES OCLOO & ASTRID STOCKMAN

Een mooie plek, een lekkere lunch, en een artistiek duo uit de stal van LOD muziektheater voor je neus. Wat wil je nog meer? 

De LOD in LOD muziektheater is een afkorting van Lunch Op Donderdag. Zo begon het allemaal, dertig jaar geleden: met lunchconcerten. Vandaag produceert LOD muziektheater kleine en grootschalige producties, maar de link tussen kunst en eten is bij LOD ook nu nooit ver weg.  

En dus kon op Bijloke Wonderland een lunchconcert niet ontbreken. Elke dinsdag (met Gorges Ocloo en Astrid Stockman) en donderdag (met Pieter De Buysser en Lieselot De Wilde) brengen we een artistiek programma, en elke week wordt de vegetarische lunch verzorgd door een ander Gents restaurant

Wij zorgen voor de kunst, het eten en een drankje. Jij hoeft maar twee dingen te doen: zitten en genieten.

Une partie de

OVER DE VOORSTELLING

Voorjaar 2020. Een plantkundige en zijn vrouw, ingenieur,  bieden zich vrijwillig aan als hulpverleners wegens het tekort aan verpleegkundigen. Tijdens een voorafgaand medisch onderzoek komt de vrouw echter te weten dat ze een risicopatiënte is. Het koppel beslist daarop dat zij zich zal afzonderen en dat de man toch aan de slag zal gaan in het ziekenhuis. In een briefwisseling tussen de twee komen we te weten wat er zich enerzijds aan de ‘frontlinie’ afspeelt en wat de burgers daarover opvangen, en anderzijds wat er gaande is in de buitenwereld en de dokters en verpleegkundigen niet te horen krijgen. 

Interbellum 2020 is een voorstelling over het leven tussen twee veldslagen. Met de pandemie als ‘wereldoorlog’, de strijd van de ene, het gedwongen isolement van de ander. En, ultiem, ook over afscheid. Met op scène Gorges Ocloo en sopraan Astrid Stockman achter de piano.  

Crédits

tekst & spel Gorges Ocloo piano, zang & spel Astrid Stockman productie LOD muziektheater