Bushra El-Turk invites the next generation

Mees Vervuurt, Cassandra Gurling, James Preller & Luke English
Fri 30 Aug and Sat 31 Aug
30 Aug
and
31 Aug

LOD-huiscomponiste Bushra El-Turk nodigt vier talentvolle jonge componisten uit die de voorbije maanden deel uitmaakten van het Alternative Conservatoire in Londen. Ontdek vier nieuwe composities in primeur op Bijloke Wonderland!

Over 'The Alternative Conservatoire'

LOD-componiste Bushra El-Turk heeft de afgelopen maanden samen met een groep componisten, producers en muzikanten een 'alternatief conservatorium' opgericht in Londen. Deze unieke plek biedt een thuis aan jonge, talentvolle componisten die zich niet volledig kunnen vinden in een traditioneel conservatorium. Muziekcreatie is geen one-size-fits-all proces, daarom krijgen de componisten hier een opleiding die volledig is afgestemd op hun individuele behoeften, met een wereldwijd perspectief op muziek en componeren.

Deze zomer reizen vier van de eerste studenten speciaal af naar Gent om hun nieuwe composities voor het eerst te presenteren in de LOD Studio tijdens Bijloke Wonderland. Mis deze unieke kans niet om getuige te zijn van deze opkomende talenten en hun vernieuwende werken!

Over de vier componisten & hun werk 

MEES VERVUURT - 'A MYTH FOR STRINGS'

Krakende snaren, een zachte harmonie en een viool die zijn melodie probeert te spelen terwijl hij verstoord wordt. In deze mythische voorstelling worden vijf strijkinstrumenten op een compleet nieuwe manier bespeeld, van heel ver weg. In een spel tussen zachte harmonieën en gierende klanken staan we stil in de ruimte van het brekende moment van geluid.

 

CASSANDRA GURLING -  'AKOUSMATIKOI' (THE LISTENERS) 

Akousmatikoi is een verkenning van diep luisteren en begeleidt zowel het publiek als de muzikanten op een gezamenlijke reis. Door analoge instrumentatie, strijkarrangementen, grafische notatie en tekstpartituren te combineren, vormt Akousmatikoi het eerste stuk in een reeks van 'AGAAMA Ensemble Mixes'. 

 

LUKE ENGLISH - 'BODY LANGUAGE'

Body Language is een open composite dat voortbouwt op de individuele en collectieve creatieve stem van de groep. De partituur biedt net genoeg inspiratie voor de uitvoerders en wordt verder live op het podium geïmproviseerd. Met behulp van verschillende signalen begeleidt Luke de groep en de realiseert daarbij de vorm van het werk. Elke uitvoering van Body Language is dus helemaal uniek!

 

JAMES PRELLER - 'SLIP, CAST, KNIT, PURL' 

slip, cast, knit, purl' is een ode aan James' familie en breigaren, een liefdesbrief. Dit werk biedt een blik op de ritmische, stille intimiteit van het kijken naar iemand die breit. Uitgevoerd door twee violen, een cello en synths.