Amber Van Dongen

ZOMERBAR: Mowgli van de Wolvenhorde

Muzikale vertelling (6+) met koperkwintet Brassery
Bijloke Wonderland
zo 28 aug 16:00 - 17:00
28 aug
16:00 - 17:00
  • 28 aug
    16:00 - 17:00
    in, Gent
    Bijloke Wonderland - Tent - Gent (BE)

Ook op de derde editie van Bijloke Wonderland mogen de verrassende en gratis concerten in de Zomerbar niet ontbreken.

Brassery’s Mowgli van de Wolvenhorde vertelt hoe een mensenkind, opgevoed door wolven in een vaak vijandige wereld opgroeit tot een jonge man. Het is een beetje Peter en de Wolf, maar met dieren die iets rauwer zijn, iets wilder, iets minder berekenbaar. Altijd spannend, maar ook af en toe behoorlijk grappig.

Inhoudelijk raakt het project aan thema’s als identiteitsvorming, omgaan met het vreemde, angst en geborgenheid. Het is een verhaal over respect, over komen en gaan, over afscheid, maar zeker ook een beregoed verhaal over ondeugende jongens en wijze panters.

Tekst en muziek verklanken samen dit universeel verhaal en Brassery zoekt daarbij de grenzen op van wat muziek kan vertellen wanneer woorden tekort schieten, hoe een woord in duizenden klanken kan vertaald worden. Mowgli van de Wolvenhorde is een vertelling waarin tekst, beeld en muziek elkaar versterken eerder dan louter een muzikaal begeleide monoloog.

Het gratis concert is zonder reservatie toegankelijk. 

familie

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER

Credits

verteller Bert Verbeke muzikale uitvoering Koperkwintet Brassery geluid & techniek Stoffel de Laat muziek Marc Goris tekst & regie Jos Dom