Umwelt

LOD / Steve Salembier & Joachim Badenhorst
wo 26 okt - za 2 sep
26 okt
-
2 sep

Nieuwe voorstelling van LOD-regisseur Steve Salembier met componist en muzikant Joachim Badenhorst. 
 

Umwelt is een voorstelling zonder taal, van theatermaker Steve Salembier en met muzikant Joachim Badenhorst. In Umwelt kijken we naar de omgeving door de verschillende lenzen die we in onze digitale wereld gebruiken: microscopen, smartphones, iPads, satellieten. Hoe ziet onze omgeving er dan uit? Welk perspectief hebben we op de wereld? Er ontstaat een hybride multiruimte die het midden houdt tussen het fysieke en het digitale, een mismatch van ruimtes waarin de tijd niet meer klopt.

De muziek van Joachim Badenhorst balanceert mee op het analoge en digitale door de basklarinet met de boombox te laten samenvloeien in een abstract klankenlandschap: lyrisch, elektronisch, ontroerend en allesoverstijgend. Maak je klaar voor een bijzondere digitale trip. 

Bestel je tickets met UiTPAS kansentarief of i.s.m. Enchanté via tickets@lod.be of +32 9 266 11 33.

 

 

In Umwelt speelt LOD-artiest en beeldenmaker Steve Salembier met het spanningsveld tussen digitale werkelijkheid en fysieke ruimte. Ons kijken naar de wereld verloopt meer en meer via beeldschermen waardoor we steeds minder in de eigen werkelijkheid aanwezig zijn. We zijn constant bezig onze leefomgeving in beeld aan het brengen, te archiveren en tot een nieuwe, hybride werkelijkheid te herscheppen. De lenzen waarmee we de wereld bekijken, van microscopisch detail tot het grote ijle niets van de satellietbeelden, maakt wat ooit onzichtbaar was tot deel van onze constructie van de realiteit. Er ontstaat een hybride multiruimte die het midden houdt tussen het fysieke en het digitale, plek en niet-plek, hechting en onthechting. Een mismatch van ruimtes waarin de tijd niet meer klopt. 

Waar Salembiers vorige voorstellingen Bildraum, In between violet and green en Babel gingen over het leven in afwezigheid van de mens, gaat hij in Umwelt  aan de slag met een universum dat herschapen werd door een futuristische nomade, de digitale mens anno nu. Via smartphones, tablets en printed media ontstaat vanuit de zwarte lege ruimte een bijzondere digitale trip. De muziek van Joachim Badenhorst balanceert mee op het analoge en digitale door de basklarinet met de boombox te laten samenvloeien in een abstract klankenlandschap: lyrisch, elektronisch, ontroerend en allesoverstijgend. 

 

Credits

concept, tekst & performance Steve Salembier compositie & live muziek Joachim Badenhorst dramaturgie Tom Rummens licht & geluid Pino Etz productieleider Eva De Wolf productie LOD muziektheater met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid tax shelter partner Flanders Tax Shelter

LOD-artiesten & componisten