Missie

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten.

⟩ LOD-makers

Dit doet LOD enerzijds door samenwerkingen op lange termijn uit te zetten met een aantal van de meest eigenzinnige makers in het hedendaagse muziektheater. Regisseurs als Josse De Pauw, Inne Goris, Steve Salembier, Gorges Ocloo, Lies Pauwels en Laila Soliman en componisten als Kris Defoort, Daan Janssens, Thomas Smetryns, Frederik Neyrinck, Bushra El-Turk en Nabou Claerhout zijn vaste waarden in het LOD-verhaal. Daarnaast staan onze deuren open voor zij die ons pad kruisen, altijd verrassend maar nooit toevallig. LOD streeft een brede artistieke visie na en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar producties.
Maak kennis met onze LOD-artiesten 
Maak kennis met onze LOD-componisten 
 

⟩ Jong talent

LOD engageert zich sterk voor jong talent. Via het European Network of Opera Academies (enoa), de jaarlijkse Bijloke Summer Academy – Music Theatre (i.s.m. Spectra, KASK, Bijloke Muziekcentrum en International Opera Academy) en de samenwerking 10x10 met Kunstencentrum Vooruit ondersteunen we jaarlijks vele jonge podiumkunstenaars met een hart voor muziektheater.
Ontdek hier de 10 projecten uit 10x10 in seizoen 2021-2022
Bekijk het (video)verslag van de derde editie van de Bijloke Zomeracademie 2019

 

⟩ Ghent Made

LOD is geboren en getogen in Gent en is een van de gezichten van de Bijlokesite. Tegelijk opereert LOD nadrukkelijk internationaal, door de vele reisvoorstellingen en coproducties met buitenlandse partners.
Lees meer over onze locatie