Missie

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten.

⟩ LOD-makers

Dit doet LOD enerzijds door samenwerkingen op lange termijn uit te zetten met een aantal van de meest eigenzinnige makers in het hedendaagse muziektheater. Componisten als Bushra El-Turk, Frederik Neyrinck en Nabou Claerhout en regisseurs als Lies Pauwels, Gorges Ocloo, Josse De Pauw, Inne Goris en Steve Salembier zijn vaste waarden in het LOD-verhaal. LOD streeft een brede artistieke visie na en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar producties.
Maak kennis met onze LOD-artiesten 
Maak kennis met onze LOD-componisten 
 

⟩ Talentontwikkeling

LOD engageert zich sterk voor de ontwikkeling van jong talent. Via het European Network of Opera Academies (enoa) en de jaarlijkse Bijloke Summer Academy – Music Theatre (i.s.m. SPECTRA, KASK School Of Arts, Muziekcentrum De Bijloke en International Opera Academy) ondersteunen we jaarlijks vele jonge podiumkunstenaars met een hart voor muziektheater. 
Bekijk het (video)verslag van de Bijloke Zomeracademie 2023
Lees hier meer over enoa

 

⟩ Ghent Made: LOD Studio & Bijloke Wonderland

LOD is geboren en getogen in Gent en is een van de gezichten van de Bijlokesite. We zetten steeds meer in op de presentatie van onze producties in de eigen LOD Studio én tijdens het jaarlijkse zomerfestival Bijloke Wonderland. Tegelijk opereert LOD nadrukkelijk internationaal, door de vele reisvoorstellingen en coproducties met buitenlandse partners.
Lees meer over onze locatie 
Lees meer over Bijloke Wonderland