Missie

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten.

⟩ LOD-makers

Dit doet LOD enerzijds door samenwerkingen op lange termijn uit te zetten met een aantal van de meest eigenzinnige makers in het hedendaagse muziektheater. Regisseurs als Josse De Pauw, Inne Goris, Steve Salembier, Gorges Ocloo, Lies Pauwels en Laila Soliman en componisten als Kris Defoort, Daan Janssens, Thomas Smetryns, Frederik Neyrinck, Bushra El-Turk, Jamie Man en Nabou Claerhout zijn vaste waarden in het LOD-verhaal. Daarnaast staan onze deuren open voor zij die ons pad kruisen, altijd verrassend maar nooit toevallig. LOD streeft een brede artistieke visie na en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar producties.
Maak kennis met onze LOD-artiesten 
Maak kennis met onze LOD-componisten 
 

⟩ Talentontwikkeling

LOD engageert zich sterk voor de ontwikkeling van jong talent of van makers die nieuw zijn binnen opera en muziektheater. Via het European Network of Opera Academies (enoa), de jaarlijkse Bijloke Summer Academy – Music Theatre (i.s.m. SPECTRA, KASK, Muziekcentrum De Bijloke en International Opera Academy) en de samenwerking 10x10 met Kunstencentrum VIERNULVIER ondersteunen we jaarlijks vele jonge podiumkunstenaars met een hart voor muziektheater. 
Bekijk het (video)verslag van de Bijloke Zomeracademie 2021
Lees hier meer over enoa
Ontdek hier de voorstellingen van jonge makers binnen 10X10 in seizoen 2021-2022

 

⟩ Ghent Made: LOD Studio & Bijloke Wonderland

LOD is geboren en getogen in Gent en is een van de gezichten van de Bijlokesite. We zetten steeds meer in op de presentatie van onze producties in de eigen LOD Studio én tijdens het tweejaarlijkse zomerfestival Bijloke Wonderland. Tegelijk opereert LOD nadrukkelijk internationaal, door de vele reisvoorstellingen en coproducties met buitenlandse partners.
Lees meer over onze locatie 
Lees meer over Bijloke Wonderland