Bernd Uhlig

The Time Of Our Singing

De Munt & LOD / Kris Defoort, Richard Powers & Ted Huffman
di 14 sep - za 2 nov
14 sep
-
2 nov

"SINGING MIGHT MAKE MORE SENSE OF LIFE THAN LIVING HAD TO START WITH."— RICHARD POWERS (THE TIME OF OUR SINGING)

"Een overrompelende ervaring" ★★★★★ — De Standaard

"Een prachtige ode aan de muziek" — De Tijd

"Een muzikaal meesterwerk en stof tot nadenken" ★★★★ — De Morgen

"Een spectaculaire muzikale reis. Bijzonder warm aanbevolen." — Klara

Black Lives Matter, police brutality, rigged elections... het afgelopen jaar waren deze thema’s niet weg te branden uit de actualiteit. In The Time of Our Singing, naar het gelijknamige boek van Richard Powers, vindt de recente Amerikaanse geschiedenis een bijzonder klankbord. Het werk vertelt het verhaal van een raciaal gemengd gezin dat, tegen de achtergrond van de naoorlogse segregatie in de VS, verbonden én uit elkaar gedreven wordt door de muziek.

Samen met librettist Peter van Kraaij, dirigent Kwamé Ryan en regisseur Ted Huffman opent LOD-componist Kris Defoort een imaginaire plek waar de grote en de kleine geschiedenis elkaar vinden, waar mensen samenkomen en een verhaal vertellen, waar jazz en klassieke muziek elkaar verrijken.

“Bij mijn weten gebeurt het niet vaak dat een hedendaagse opera zo sterk verankerd is in het nu en toch ook zoveel universele thema’s aankaart.” (Kris Defoort)

Credits

compositie Kris Defoort libretto Peter Van Kraaij gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Powers muzikale leiding Kwamé Ryan regie Ted Huffman decor Johannes Schütz kostuums Astrid Klein belichting Bernd Purkrabek video Pierre Martin bewegingsregie Alan Barnes dramaturgie Peter Van Kraaij & Antonio Cuenca Ruiz Delia Daley Claron McFadden William Daley MarkS. Doss David Strom Simon Bailey Jonah Levy Sekgapane Joey Peter Brathwaite Ruth Abigail Abraham Lisette Soer Lilly Jørstad muzikale uitvoering Kamerorkest van de Munt & Jazzensemble (Mark Turner, Lander Gyselinck, Nicolas Thys, Hendrik Lasure) Kinder- en jeugdkoren van de Munt en andere Brusselse kinderen en jongeren o.l.v. Benoît Giaux productie de Munt coproductie LOD muziektheater & Theater St. Gallen in coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid