(c) Kurt Van der Elst

Zonsopgang met LOD #2

LOD / Lieselot De Wilde & Peter Verhelst
Bijloke Wonderland
zo 21 aug 06:20 - 07:20
21 aug
06:20 - 07:20
  • 21 aug
    06:20 - 07:20
    in, Gent
    Bijloke Wonderland - LOD tuin - Gent (BE)

Op zondag 21 augustus 2022 groeten we de zonsopgang met Songs of travel, een live versie van Around the world in 72 songs waarin sopraan Lieselot De Wilde op zoek gaat naar liederen van overal ter wereld. 

Op zondag groeten we de zonsopgang over de prachtige Bijlokesite. Een programma voor de échte early birds, want het concert start om 6:20 en duurt ongeveer één uur. We ontvangen jou met een koffie, thee en croissant. Breng gerust een dekentje of slaapzak mee! 

De tijd dwingt ons om na te denken over onze manier van reizen. Wat willen we ontdekken en op welke manier is dat allemaal nog haalbaar en te verantwoorden. In Songs of travel neemt Bel Ayre de luisteraar mee op zoektocht naar het hoe en waarom van reizen. Aan de hand van liederen vanuit alle hoeken van de wereld wil het ensemble een universele kijk bieden op onze reisdrift. Songs of travel is een live versie van Around the world in 72 songs, een video project waarin Lieselot De Wilde op zoek gaat naar liederen van overal ter wereld met als reisgezellen een draaiorgeltje en journaliste Nellie Bly die in 1889/90 als eerste de wereld rondreisde in 72 dagen. Het project geeft speciale aandacht aan vrouwelijke zangeressen, componisten en singer-songwriters.

 

De ticketverkoop voor de zonsopgangconcerten wordt telkens stopgezet de vrijdag voor het aanstaande concert. Zo is er voldoende tijd om voor iedereen een ochtendvers onbijt te voorzien. 

LET OP: Het concert gaat door aan het tuintje van LOD Studio, vlak naast Bijlokekaai 3, 9000 Gent, dus niet onder de grote tent.

(c) Kurt Van der Elst

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER