© Yaqine Hamzaoui

Monstrare et/ou Monere

Milø Slayers
Bijloke Wonderland
vr 19 aug en za 20 aug
19 aug
en
20 aug

Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. Benen die uitzwaaien van zichzelf. Tot er onderaan de rug dan toch een mond boven de broek komt piepen. Horen al die lichaamsdelen wel bij elkaar? En waar is het hoofd? Uit het duister weerklinkt uiteindelijk alleen nog een stem, als een daverende eruptie van diep vanbinnen. 

Monstrare et/ou Monere, het solo-debuut van Milø Slayers, verkent de grens tussen mens en monster. Niet als in Hollywood, maar vanuit een dieper bewustzijn dat zich buiten devaste categorieën wil wringen. Kan een identiteit iets vloeibaars worden? Waar gaat het normale (normatieve) lichaam over in een lijf dat gezien wordt als misvormd? Een levende triptiek over monsterlijkheid als mogelijkheid. 


Milø Slayers maakt sinds 2013 deel uit van dansgezelschap Slayers en studeerde tot 2020 'kunst en choreografie’ aan ISAC in Brussel. In Monstrare et/ou Monere versmelt zijn choreografische achtergrond in hiphop zich met de structuren van abstracte hedendaagse dans, onder een lichtspel dat de bekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt. 

Onderdeel van

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER

Credits

concept & dans Milø Slayers lichtontwerp Max Adams kostuums Lila John bewegingsonderzoek Stéphane Bourhis productie KWP Kunstenwerkplaats co-productie Dans in Brugge, VIERNULVIER en STUK dramaturgie Wouter Hillaert met dank aan Wouter Hillaert, Lisa Vereertbrugghen, Daniel Blanga Gubbay, Elsemieke Scholte, Alain Platel, WIPCOOP, BUDA, Ultima Vez, laGeste, Charleroi Danse, BATARD, KVS, ISAC co-presentatie VIERNULVIER en laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)