Kim Krijnen

Het meisje, de jager en de wolf

LOD & Nationale Opera & Ballet / Inne Goris, Vasco Mendonça & Gonçalo M. Tavares
za 15 okt - za 3 feb
15 okt
-
3 feb

Dingen die niet zijn wat ze lijken (6+)

Sluit je ogen,
Beeld je in dat je door een prachtig bos loopt
Je kent elke kleine tak van elke kleine boom
Je kent iedereen die daar woont:
Wie is goed en wie is slecht,
Wie is aardig,
wie is grappig
- en ook:
wie is er gevaarlijk?


Wat als dat bos niet is wat het lijkt? Misschien is dat ene takje wel een fluit? Misschien zijn zij die er vriendelijk uitzien, dat helemaal niet? En misschien zijn zij die er gevaarlijk uitzien, eigenlijk wel charmant?

Gevaarlijk, gulzig, sluw en oneerlijk: dat is vast hoe je de wolf kent uit de sprookjes die je verteld zijn. Maar wat als hij zijn eigen stem eens mag laten horen? Is hij echt zo’n schurk, of toch eerder een pechvogel? In Het meisje, de jager en de wolf beleef je klassieke sprookjes vanuit het perspectief van de wolf. Dat voorval met Roodkapje, die scène voor de deur bij de biggetjes: het lag allemaal niet zo simpel als ons altijd verteld is. Door een aantal misverstanden, vooroordelen, brute pech en een bizarre samenloop van omstandigheden is de wolf steeds onterecht de schurk in het verhaal. De hoogste tijd voor eerherstel.

Het meisje, de jager en de wolf is een muzikale, tragikomische voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar, van componist Vasco Mendonça, auteur Gonçalo M. Tavares en regisseur Inne Goris.  

 

Lees hier een interview met Inne Goris en Vasco Mendonça over het maken van de voorstelling.

 

Bestel je tickets met UiTPAS kansentarief of i.s.m. Enchanté via tickets@lod.be of +32 9 266 11 33.

Credits

compositie Vasco Mendonça regie Inne Goris tekst Gonçalo M. Tavares zang (Nederlandstalige versie) Sabra El Bahri-Khatri (sopraan), Arturo Den Hartog (contratenor) & Leonie Van Rheden (mezzosopraan) zang (Portugese versie) Lara Rainho (sopraan), Mariana de Sousa (mezzosopraan) & Logan Lopez Gonzalez (contratenor) muzikale uitvoering SPECTRA: Frank Van Eycken (percussie), Nico Couck (elektrische guitaar), Yuko Fukumae (klarinet) & Seraphine Stragier (cello) muzikale leiding Alphonse Cemin dramaturgie Willem Bruls scenografie & licht Stef Stessel kostuums & video Lotte Boonstra assistentie kostuums Eli Verkeyn & Stefania Assandri techniek & video Jamy Hollebeke regie-assistentie Liesbet Termont taalcoach Nederlands Maurits Draijer productieleiding Nicky Cammaert producent Naomi Russell productie LOD muziektheater & Nationale Opera Ballet Nederland coproductieLU.CA – Teatro Luís de Camões, Teatro Municipal Do Porto, Cineteatro Loulé & SPECTRA

LOD-artiesten & componisten