rv

ZOMERBAR: Ensor, muzikaal gesproken

Vertelconcert (6+) met Dimlicht
Bijloke Wonderland
zo 3 sep 16:00
3 sep
16:00
  • 3 sep
    16:00
    in, Gent
    Bijloke Wonderland - Tent - Gent (BE)

De Zomerbar op Bijloke wonderland: dat zijn gratis topconcertjes van Muziekcentrum De Bijloke in een feeëriek kader. Reserveren hoeft niet, er is voldoende ruimte. Eten en drinken kun je bestellen aan de bar.

James Ensor groeide op in het winkeltje van zijn mama en tante. Een winkel vol gekke spullen. Hij speelde met zijn zus tussen souvenirs, schelpen, gekke vazen, maskers en vreemde carnavalskostuums. Dan is het toch normaal dat hij als kind rare dromen had. Dan is het heel normaal dat hij vreemde tekeningen en schilderijen maakte.

Na de succesvolle tournees en cd-opnames van ‘Zwanenzang’ en ‘Rare snuiters’ in België en Nederland brengt Dimlicht een nieuw muziektheater. ‘Ensor, muzikaal gesproken’ is gebaseerd op de nieuwe gedichtenbundel van de gelauwerde jeugdschrijver Guy Didelez, met prachtige tekeningen van Caryl Strzelecki. De klarinet, trompet, cello en harp van Dimlicht brengen de muziek uit het ballet ‘La gamme d’amour’ tot leven, gecomponeerd door James Ensor zelf. En verteller Tom Van Outryve gidst je door het levensverhaal van de kunstenaar uit Oostende.

Credits

Dimlicht
Hannes Beauprez, klarinet
Sven Ysewyn, trompet
Helena Faes, cello 
Lara Verbeeck, harp

Tom Van Outryve, verteller

Frank Cools, coach
Guy Didelez, gedichten
Caryl Strzelecki, tekeningen