(c) Kurt Van der Elst

Zoutmijnen en Zenuwlijders

LOD / Marlies Tack, Jakob Ampe & Kristien De Proost
wo 9 jun - vr 27 mei
9 jun
-
27 mei

Dat is nogal n’n hof, jong!
Uwen hof, dat is uw leven zeker. Meneer Dokteur!
6 maart 1945
8.00 groot-alarm.
Er komen geweldig veel vliegers over.
Im bed bleiben!
Sie hören mich? Im bed bleiben!

Tien classeurs, honderden pagina’s. Een letterzetter houdt zijn leven krampachtig bij door te schrijven en te herschrijven. Zijn kleindochter reist zijn schrijfsels achterna, samen met haar vader. Met de fiets en de trein door Duitse velden op zoek naar het verleden. Een confrontatie. Een hoop vragen. Laat je het verleden rusten? Of ga je ermee aan de slag?

Zoutmijnen en Zenuwlijders is een muzikale trein van stemmen, gedachten en verhalen, geschreven en geregisseerd door Marlies Tack. Met zang- en tekstpartituur als een reis naar de waarheid. De familiegeschiedenis van een grootvader, een vader en een kleindochter. Alle drie vertolkt door Kristien De Proost, met naast haar twee zangers/muzikanten: Jakob Ampe en Anu Junnonen.

Opgestart in het kader van 10x10 seizoen 2020-2021, in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit, Gent

Credits

tekst & regie Marlies Tack spel Kristien De Proost muziek & zang Jakob Ampe, Anu Junnonen scenografie Jelle Clarisse lichtontwerp & techniek Johannes Ringoot stage techniek Tuur Decoene productieleiding Eva De Wolf coaching Josse De Pauw productie LOD muziektheater coproductie d e t h e a t e r m a k e r, Kunstencentrum Vooruit met de steun van Stad Gent, deTAX Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid, CAMPO, CC De Grote Post, Marc Tack, Yinka Kuitenbrouwer TAX Shelter partner Flanders Tax Shelter

 

     

LOD-artiesten & componisten