Audities voor 'Ophelia'

Meisjes van 8 tot 21 jaar gezocht voor een groot muziektheaterproject

In het seizoen 2020-2021 maakt theatermaker Inne Goris de muziektheatervoorstelling Ophelia, een coproductie van hetpaleis, LOD muziektheater en Opera Ballet Vlaanderen.

Ophelia, het liefje van Hamlet, is de inspiratiebron voor een nieuw, ander verhaal over de eerste liefde. Wat voel je als je de eerste keer verliefd bent? Wat dacht je dat anders zou zijn? Is het gevoel voor iedereen hetzelfde? 1001 vragen vormen de leidraad voor improvisaties in tekst en beweging. Ophelia gaat in première op 5 februari 2021 in de Opera van Gent. Inne Goris is op zoek naar meisjes van 8 tot 21 jaar. Zij zullen het podium delen met een groot gelegenheidskoor dat samengesteld wordt uit bestaande Gentse en Antwerpse koren, en een strijkkwartet van SPECTRA. De muziek wordt geschreven door Thomas Smetryns, voor de tekst werkt Inne Goris samen met Hannelore Bedert.

Audities

  • De audities vinden plaats in het weekend. Op 11 januari is er een auditie in Antwerpen, op 12 januari in Gent. Tijdens het weekend van 18-19 januari is er een workshop & de selectie in Gent. 
  • Podiumervaring is niet vereist

Beschikbaarheid

  • De repetities vinden plaats in Gent en Antwerpen, tijdens weekends en schoolvakanties. Een uitgebreid repetitieschema kan aangevraagd worden.
  • De voorstelling speelt op 5, 6 en 7 februari in de Vlaamse Opera Gent, en op 16, 17, 18, 20, 21, 24 en 25 april 2021 in hetpaleis, Antwerpen.

Inschrijvingen & info

  • Stuur vóór 13 december 2019 een mail naar Rozemarijn van Kalmthout, rozemarijn@lod.be met als onderwerp “auditie Ophelia”, met vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Laat zeker ook weten of je graag auditie doet in Antwerpen of in Gent.
  • Wij sturen in de week van 16 december 2019 een bevestigingsmail met het moment waarop je verwacht wordt.