(c) Kurt Van der Elst

a concert called landscape

LOD / Josse De Pauw, Kris Defoort
do 10 okt - wo 27 apr
10 okt
-
27 apr

Een ode aan het eerste landschap

Ons eerste landschap hoeft niet noodzakelijk een kale berg, de weidse zee of bossen in uitbundig groen te zijn. Evengoed is het de zolder bij oma, een hoekje van de tuin of het stalletje van je grootvader. En misschien wordt dat eerste landschap wel voor eens en voor altijd het raamwerk van onze blik.

In a concert called landscape werpt Josse De Pauw scherpe vragen op, maar tegelijkertijd geeft hij er een stem aan. Aan het Pajottenland, de vulkanen van Mexico en zelfs het heelal. Want ook daar bepaalt het stalletje van je grootvader je blik. In deze tijden van groter, sneller en sterker is je tijd nemen om te kijken haast een daad van rebellie.

Na het succes van An Old Monk trekken De Pauw en componist Kris Defoort opnieuw het podium op. Samen met Lander Gyselinck en Nicolas Thys, met wie Defoort al jaren een muzikaal trio vormt, crëeert hij een soundscape bij dat kijken. Landschap als een ingetogen jazzy ode aan het leven.

A concert called landscape als een ingetogen jazzy ode aan het leven

 

Onderdeel van

Met een spektakel dat visueel, tekstueel en muzikaal weet te boeien, breien Josse De Pauw en Kris Defoort een mooi vervolg aan An old monk. ★★★★

<a href="https://www.standaard.be/cnt/dmf20191013_04661110">De Standaard</a>

In LOD-magazine #1 van september 2019 verscheen een brief van Josse De Pauw aan Kris Defoort. Over het leven, het landschap en het waarom van a concert called landscape. 

Lees de brief hier. 

Credits

concept & spel Josse De Pauw compositie Kris Defoort muzikale uitvoering & improvisatie Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck) scenografie Anne Marcq assistent scenografie Esther Denis geluid Brecht Beuselinck, Victor Hidalgo licht Jannes Dierynck uitvoering decor Jani Affar productieleiding Liesbet Termont productie LOD muziektheater coproductie deSingel Antwerpen, le Manège Maubeuge met de steun van de ateliers van Théâtre National, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid tax shelter partner Flanders Tax Shelter met dank aan Dienst Cultuur Gent, Stad Gent