(c) Irwin Barbé

UNRUHE (work in progress)

Groupe Crisis / Nolwenn Peterschmitt
Bijloke Wonderland
za 27 aug en zo 28 aug
27 aug
en
28 aug

UNRUHE is het nieuwe project van Groupe Crisis, een collectieve creatie onder leiding van Nolwenn Peterschmitt

Het eerste onderzoek voor de voorstelling is gebaseerd op de scharnierperiode van de late middeleeuwen in Straatsburg, rond belangrijke gebeurtenissen zoals de 'danse de Saint Guy', een dansepidemie die de inwoners van de stad in 1518 infecteerde.
 
Gebaseerd op de fysieke en psychische studie van dit fenomeen en bepaalde terugkerende motieven uit die periode, waaronder dodendans, is UNRUHE een polyfone reis waarin twee muzikanten en een groep dansers en acteurs zichzelf zullen ervaren als een gemeenschap.
 
UNRUHE, een menselijk fresco dat de "laatste dans" als een onthullend moment inneemt, onderzoekt het ontstaan van verlangen en van individuele en collectieve impulsen. Het is het verhaal van het einde van een wereld, en van onze vastberadenheid om te leven, onze noodzaak, onze honger.


Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. Zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien. De voorstelling zal starten aan de Bijloke zomerbar tent, en gaat verder richting de Muzentuin.

Vanaf 15 jaar

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER

Credits

regisseur Nolwenn Peterschmitt met en van Adrienne Winling, Martina Raccanelli, Pablo Jupin, Laurène Fardeau, Naomi Fall, Jean Robert Koudogbo Kiki, Nina Villanova, Ana Bogosavljevic, Juliette Otter, Julie Cardile, Vladimir Barbera, Nitya Peterschmitt regie assistente Caroline Loze muziek Thibaut de Raymond, Thomas Delpérié productieverantwoordelijke Morgane Baer een productie van Groupe Crisis