Zomerbar #4: Drawing Basses

Muzikaal tekenconcert
Bijloke Wonderland
zo 14 aug 16:00 - 17:00
14 aug
16:00 - 17:00
  • 14 aug
    16:00 - 17:00
    in, Gent
    Bijloke Wonderland - Tent - Gent (BE)

Drawing Basses brengen een muzikaal tekenconcert gecomponeerd door een publiek van alle leeftijden. 

Bassen tekenen. Of ook: bassen die tekenen. Geen toeval: bedenker en bassist Kristof Roseeuw brengt meerdere disciplines bij elkaar in interactieve performances met een spannend spel-element.

Grafische score? Visuele partituren zijn helemaal niet zo ongewoon in hedendaagse muziek. Ze werden geïntroduceerd door componisten die op zoek gingen naar andere manieren om muziek te noteren. Niet noodzakelijk met notenbalken, maar ook met kleuren en vormen. Dat geeft de uitvoerder niet alleen meer vrijheid, maar zo kan de componist ook een heel andere vorm van creativiteit gebruiken. Het publiek als componist.

Bij Drawing Basses wordt het publiek de componist en bepaalt wat er gespeeld zal worden. Niet door een rondje verzoekjes roepen, maar door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord. Die spontane tekeningen worden vervolgens ‘vertaald’ naar muziek. Op elk moment kan een van de muzikanten een nieuwe tekening kiezen, tonen en samen met de andere muzikanten uitvoeren. Creativiteit en vrijheid Kortom: iedereen draagt op zijn manier bij aan het concert, en daarvoor hoef je geen expert te zijn. Je hoort hoe verschillende disciplines elkaar kunnen vormgeven, hoe verrast je zal zijn om het resultaat te horen. Spannend en spontaan, dit is muziek maken in z’n meest laagdrempelige en collectieve vorm en…. je gaat naar huis met je eerste grafische partituur.

 

De Zomerbar concerten op Bijloke Wonderland zijn gratis en zonder reservatie toegankelijk.

familie

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER

Credits

Drawing Basses
contrabas Yannick Peeters contrabas Kristof Roseeuw trompet Bart Maris