LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten. 

Flandria

Toen Roland Gunst van Afrika naar Vlaanderen verhuisde, had hij gemengde gevoelens over 'onze' Vlaamse vlag. Met Flandria sticht hij een Afropeaans koninkrijk, waarin Vlaamse en Congolese symbolen met elkaar versmelten. 

Info & tickets

Fotograf

Dezelfde jonge vrouw poseert in bijna honderd foto's. In een witte zomerjurk, of in een badpak. Ze lijkt zorgeloos, hoewel het midden in de Duitse bezetting is, in een kleine Poolse stad. Fotografe Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans reisden met Katharina Smets naar de plaatsen waar de foto's werden genomen. 

Info & tickets

Blog

15 november 2018
Kunstenaarsportretten ‘i c o n’

Kunstenaarsportretten ‘i c o n’

Gisteren ging 'i c o n' in première tijdens NEXT festival in Kortrijk. In deze kunstenaarsportretten laten we de artiesten aan het woord. 

12 oktober 2018
Seizoensbeeld LOD 2018-2019

Seizoensbeeld LOD 2018-2019

Brecht Vandenbroucke, illustrator van het nieuwe seizoensbeeld, vertelt in een interview over zijn inspiratie, werkwijze & liefde voor de kunsten.

Nieuwsbrief

volg LOD het hele seizoen en blijf op de hoogte van nieuwe voorstellingsdata, creaties in wording, reacties in binnen- en buitenland, wedstrijden of achter-de-schermen-nieuwtjes!