(c) Jean-Charles Couty

7 Vies

Nach + Ruth Rosenthal
Bijloke Wonderland
vr 19 aug en za 20 aug
19 aug
en
20 aug

Het lijkt wel alsof het vrouwelijke lichaam de inzet van een politieke strijd is. Heb je als vrouw ook de keuze om niet te strijden? Waarin ligt je macht als vrouw en tot hoever reikt je stem?
 

Het wordt onderzocht in 7 Vies, een voorstelling die gemaakt werd in het kader van Vive le sujet! voor het Festival d'Avignon 2021. De samenwerking tussen de jonge choreografe Nach en de zangeres/tekstdichteres Ruth Rosenthal resulteerde in een zodanig straffe voorstelling, dat een verdere ontwikkeling ervan zich opdrong. Nach vertrok vanuit haar favoriete dansstijl, krumping. In confrontatie met de doordringende stem van Rosenthal creëerde het duo een voorstelling over wat het betekent vrouw te zijn.

Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. Zo kunnen we iedereen van een mooi plaatsje voorzien.

Taal: Engels, Hebreeuws, Frans 

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER

Credits

met Nach en Ruth Rosenthal concept Nach en Ruth Rosenthal tekst Nach en Ruth Rosenthal muziek Ruth Rosenthal licht Anne Vaglio en Ruth Rosenthal geluid Anne Laurin regie Vincent Hoppe administratie en productie Marie-Anne Rosset (Missions Culture), Sophie Cottet productie Nach Van Van Dance Company coproductie SACD, Festival d’Avignon, Centre chorégraphique national de La Rochelle / Cie Accrorap - Direction Kader Attou, Pôlecréation chorégraphique de la Fondation Royaumont met steun van Festival de Marseille, MC93 Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis (Bobigny) met hulp van la création chorégraphique du Ministère de la Culture Drac Île-de-France co-presentatie van VIERNULVIER en laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)