(c) Michiel Devijver

Buitengelezen #2 met Wim Opbrouck

Fien Sabbe / Anna Luyten / Sarah Bekambo / Wim Opbrouck
Bijloke Wonderland
za 27 aug 14:00
27 aug
14:00
  • 27 aug
    14:00
    in, Gent
    Bijloke Wonderland - Tent - Gent (BE)

Op zaterdag 13 en 27 augustus vinden de UITGELEZEN-avonden plaats in openlucht!

Op zaterdag 27 augustus vindt onze UITGELEZEN-avond plaats in openlucht! Vaste panelleden Fien Sabbe en Anna Luyten nemen samen met onze nieuwe programmator written & spoken word Sarah Bekambo hun gasten mee naar de Bijlokesite, om er de avontuurlijkste boekentips van het moment uit te wisselen. Tussendoor zorgt een muzikant voor welklinkende intermezzo’s. Voer voor literaire veelvraten en aficionado’s van de linnen rug!

Samen met special guest Wim Opbrouck hebben ze het over het nieuwe boek Mungo van Booker Prize-winnaar Douglas Stuart, een overdonderend boek waarin de auteur van Shuggie Bain opnieuw zijn literaire klasse laat zien. Daarna komt Borsten en eitjes van literair fenomeen Mieko Kawakami, een adembenemend boek volgens bestsellerauteur Haruki Murakami.

Verder bespreken ze ook nog het dubbeldebuut van Wim Opbrouck: Het lied van de bultrug en Hij wist het niet. Tijdens de intermezzo's zorgt Kapinga Gysel voor een streepje soul. Met het Room 13 Orchestra bracht ze de legendarische plaat Back to Black van Amy Winehouse op haar eigen manier terug tot leven.

Douglas Stuart - Mungo

De protestantse Mungo en de katholieke James leven in de hypermannelijke en gevaarlijke buitenwijken van Glasgow. Ze zouden vijanden moeten zijn maar hun vriendschap verandert langzaam in liefde. Mungo moet er alles aan doen deze ware liefde geheim te houden – met name voor zijn oudere broer Hamish, een meedogenloze bendeleider. Dan stuurt Mungo’s moeder hem met twee onbekenden op een kampeertrip die zijn leven voorgoed verandert. Vindt hij de moed en de kracht terug te keren en is er een toekomst voor Mungo met James?

Booker Prize-winnaar Douglas Stuart schreef vijf jaar aan Mungo, de waardige opvolger van bestseller Shuggie Bain. Naast een levendig portret van het leven van de arbeidersklasse is Stuarts nieuwe roman een diep ontroerend verhaal over de gevaarlijke eerste liefde van twee jonge mannen.

"De schrijver van Shuggie Bain laat opnieuw zijn literaire klasse zien. Een geweldig boek."
- De Volkskrant

Mieko Kawakami - Borsten en eitjes

Op een hete zomerdag ontmoeten we in Tokio drie vrouwen: de dertigjarige Natsuko, haar oudere zus Makiko en Makiko's tienerdochter Midoriko. Makiko overweegt in Tokio haar borsten te laten vergroten, haar dochter is recentelijk gestopt met praten en worstelt met zichzelf en haar veranderende lichaam als jonge vrouw. Acht jaar later ontmoeten we Natsuko opnieuw. Terwijl ze haar langverwachte tweede roman zou moeten schrijven, koestert ze de wens om moeder te worden. Als alleenstaande vrouw wordt ze gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land.

De Japanse Mieko Kawakami is een literair fenomeen in eigen land. Met Borsten en eitjes breekt ze de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar.

"Adembenemend. echt geweldig. (...) Ik zal het gevoel van pure verwondering dat ik had toen ik Mieko Kawakami's Borsten en eitjes voor het eerst las nooit vergeten."
- Haruki Murakami

 

Nederlands gesproken

Een initiatief van 
LOD muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, STAM en laGeste (les ballets C de la B & kabinet k)
Met de steun van 
Kunstencentrum VIERNULVIER