wo 17 jun - za 12 jun

Zoutmijnen & Zenuwlijders

LOD / Marlies Tack, Jakob Ampe & Kristien De Proost
17 jun
-
12 jun

Dat is nogal n’n hof, jong!
Uwen hof, dat is uw leven zeker. Meneer Dokteur!
6 maart 1945
8.00 groot-alarm.
Er komen geweldig veel vliegers over.
Im bed bleiben!
Sie hören mich? Im bed bleiben!

 In het kader van 10x10, in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit, Gent

Onderdeel van:
10x10
Producties 2020-2021

Tien classeurs, honderden pagina’s. Een letterzetter houdt zijn leven krampachtig bij door te schrijven en te herschrijven. Zijn kleindochter reist zijn schrijfsels achterna, samen met haar vader. Met de fiets en de trein door Duitse velden op zoek naar het verleden. Een confrontatie. Een hoop vragen. Laat je het verleden rusten? Of ga je ermee aan de slag?

Zoutmijnen en Zenuwlijders is een muzikale? trein van stemmen, gedachten en verhalen, geschreven en geregisseerd door MARLIES TACK. Met zang- en tekstpartituur als een reis naar de waarheid. De familiegeschiedenis van een grootvader, een vader en een kleindochter. Alle drie vertolkt door KRISTIEN DE PROOST, met naast haar twee zangers/muzikanten: JAKOB AMPE en ANU JUNNONEN.

Credits

tekst & regie Marlies Tack spel Kristien De Proost muziek & zang Jakob Ampe, Anu Junnonen scenografieJelle Clarisse lichtontwerp Marlies Jacques techniek Johannes Ringoot productieleiding Rozemarijn Van Kalmthout coaching Josse De Pauw productie LOD muziektheater coproductie d e t h e a t e r m a k e r, Kunstencentrum Vooruit met  de steun van deTAX Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid, CAMPO, CC De Grote Post, Marc Tack, Yinka Kuitenbrouwer TAX Shelter partner Flanders Tax Shelter