wo 17 jun - vr 19 jun

Zoutmijnen en Zenuwlijders

Marlies Tack, Kristien De Proost, Jakob Ampe
17 jun
-
19 jun
 • wo 17 jun
  20:00
  in Gent, Gent (BE)
  LOD
 • do 18 jun
  20:00
  in Gent, Gent (BE)
  LOD
 • vr 19 jun
  20:00
  in Gent, Gent (BE)
  LOD

Op 26 januari 1943 wordt de grootvader van Marlies Tack opgeroepen om als dwangarbeider in Duitsland te werken. Hij moet in de Junkersfabriek gevechtsvliegtuigen bouwen voor de Wehrmacht. Meer dan 70 jaar later vertrekt de theatermaker met haar vader op reis, aan de hand van het oorlogsdagboek van haar grootvader. Het verhaal van drie generaties uit één familie valt zo samen. Elk hebben ze een andere kijk op het verleden.

 In het kader van 10x10, in samenwerking met Vooruit, Gent

Onderdeel van:
10x10

Zoutmijnen en Zenuwlijders vertelt het oorlogsverhaal van een doorsnee familie aan de hand van dagboekfragmenten, jeugdherinneringen en een reisverslag. Het is een voorstelling over een grootvader, een vader en een dochter. Acteur Kristien De Proost bijt zich vast in deze familiegeschiedenis, onder muzikale begeleiding van Jakob Ampe (The Germans).

Credits

tekst & regie Marlies Tack spel Kristien De Proost muziek Jakob Ampe, Anu Junnonen scenografie Jelle Clarisse techniek & productieleiding Marlies Jacques coaching Josse De Pauw productie d e t h e a t e r m a k e r coproductie LOD muziektheater, Kunstencentrum Vooruit met de steun van CAMPO, CC De Grote Post, Theater Antigone, Tom Dupont, Marc Tack, Yinka Kuitenbrouwer