Salih Kilic
wo 30 okt 20:30

Bildraum

Atelier Bildraum (Steve Salembier & Charlotte Bouckaert)
30 okt
20:30
  • 30 okt
    20:30
    On tour,
    Unidram - Potsdam (DE)

Bildraum is een performance waarin architectuur en fotografie, verleden en heden samenvallen, een levende scenografie waarin Steve Salembier en Charlotte Bouckaert van Atelier Bildraum optreden als techniekers van de verbeelding.

Bildraum kan vertaald worden als ‘beeld-ruimte’; dit zijn de twee elementen waarmee Steve Salembier en Charlotte Bouckaert werken in deze voorstelling met een open verhaalstructuur. Samen zetten ze voor de ogen van de toeschouwer een soort van ‘architectuurwandeling’ op: Charlotte doorkruist met haar camera de verschillende ruimten die Steve met maquettes heeft opgebouwd. Zo scheppen ze gaandeweg beelden, kaders waarin persoonlijke herinneringen zich ontvouwen, een verhaal dat wordt opgebouwd als een fotoalbum. Het resultaat wordt geprojecteerd op een groot scherm achteraan het toneel.

Bildraum is een performance waarin architectuur en fotografie, verleden en heden samenvallen, een levende scenografie waarin de twee kunstenaars optreden als techniekers van de verbeelding. Dit stuk is de eerste samenwerking voor het theater van architect Steve Salembier en fotografe Charlotte Bouckaert.

Onderdeel van:
Steve Salembier

Atelier Bildraum maakt voorstellingen, installaties en scenografische ruimten. Fotografe Charlotte Bouckaert en architect Steve Salembier werken samen, ieder vanuit het eigen medium, om nieuwe verhalen in het leven te roepen. Voor hun eerste theaterstuk, Bildraum, ontvingen ze in 2015 de Big in Belgium-prijs van Theater aan Zee (Oostende) en in 2016 de Total Theatre Award in Edinburgh. 

Terwijl de ruimten het verhaal vertellen van de activiteiten en situaties die er zich voordoen, isoleren het schaalmodel en het fotografische beeld dat verhaal en bieden ze zo een gebalde en gerichte ervaring van een vastgelegd ogenblik. Het is de toeschouwer, met zijn emfatisch vermogen, die in de loop van dit proces en tussen de stilstaande beelden in, een verhaal opbouwt en alles met elkaar in verband brengt.

Atelier Bildraum over 'Bildraum'

Credits

van en met Atelier Bildraum (Charlotte Bouckaert & Steve Salembier) geluid Duncan Speakman techniek Pino Etz, Christoph Donse dramaturgisch advies Marnix Rummens productie Pianofabriek Kunstenwerkplaats coproductie LOD muziektheater (tournee 17/18, 18/19, 19/20), Beursschouwburg, WPZiMMER en de Vlaamse Gemeenschap met de steun van Big in Belgium, Richard Jordan Productions, Theatre Royal Plymouth in samenwerking met Summerhall met dank aan ZSenne Artlab, Julie Pfleiderer, Bas Schevers, Tibo Vandenborre, Philip Janssens, Xavier Catry en Destelheide