vr 5 feb - zo 25 apr

Ophelia

LOD, hetpaleis & Opera Ballet Vlaanderen / Inne Goris, Thomas Smetryns & Dounia Mahammad
5 feb
-
25 apr

Wat doet de eerste liefde met een mens? Wat doe je als je voor het eerst door de liefde wordt ontworteld? Theatermaakster Inne Goris zoekt antwoorden bij Ophelia, het beroemde dode meisje, drijvend in een vijver vol bloemen uit Shakespeares 'Hamlet'.
 

2 steden
3 huizen
236 liefdesverhalen
476 treinkaartjes
6321 koffies
13 jonge actrices
128 koorleden
11 dirigenten 
4 pianostembeurten 
4 muzikanten
1 regisseur
1 componist
1 tekstschrijver
1 scenograaf
1 fotograaf
1 costumière
1 repetitor
3 techniekers
= Ophelia*

Blikken die kruisen op de fiets. Een gestolen kus op de achterbank van de bus. Een coup de foudre… Als er iets is wat ons allemaal verbindt, dan is het de (eerste) liefde, en wat ze met ons doet. In Ophelia improviseert theatermaakster Inne Goris met tekst en beweging en geeft ze zo nieuwe stemmen aan de eerste liefde. Dat het vonken zal geven, zoveel is zeker.

LOD muziektheater, hetpaleis en Opera Ballet Vlaanderen presenteren Ophelia als sluitstuk van een lang traject in Gent en Antwerpen. Met op scène: dertien Ophelia’s, een indrukwekkend Gents-Antwerps gelegenheidskoor en een strijkkwartet van SPECTRA. Dounia Mahammed schreef het libretto en Thomas Smetryns componeerde de muziek voor dit veelstemmig muziektheater over de eerste liefde.

* Het liefje van Shakespeares Hamlet. Gek geworden van liefde en meer komt ze aan haar einde in een ondiepe vijver vol bloemen.

Credits

concept & regie Inne Goris compositie Thomas Smetryns libretto Dounia Mahammed uitvoering muziek strijkkwartet SPECTRA scenografie & lichtontwerp Stef Stessel costumière Lotte Boonstra productie LOD muziektheater, hetpaleis & Opera Ballet Vlaanderen coproductie Silbersee, SPECTRA met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid tax shelter partner Flanders Tax Shelter

LOD-artiesten & componisten