JOSSE JNR (Lod/Ahilan Ratnamohan) geselecteerd door Het Theaterfestival!

Wij zijn erg verheugd te mogen meedelen dat de voorstelling Josse Jnr door LOD & Ahilan Ratnamohan geselecteerd is voor het Theaterfestival 2024.

 In deze voorstelling, die in première ging op het Kampnagel Festival Hamburg, voert theatermaker en performer Ahilan Ratnamohan samen met Josse De Pauw en Etuwe Bright Junior onderzoek uit naar het leren van taal en de onvermijdbare machtsrelaties die hieruit voortkomen.

Junior is een economisch migrant uit Nigeria en beschouwt het theater als een laatste kans om iets beters te bereiken dan een job in de fabriek na een gefaalde voetbalcarrière. Ahilan is een migrant uit de veel meer geprivilegieerde Australische context, maar met Sri Lankese Tamil-roots. Josse heeft al een leven lang over de hele wereld getoerd als theatermaker en is een ster in eigen land. 

In Josse Jnr. gaan ze samen op zoek naar wat de teksten van De Pauw, stilistisch zo Europees en abstract, kunnen betekenen op een ander lichaam. Hoe kunnen deze teksten en esthetiek – die ondertussen de Vlaamse canon grotendeels hebben gedefinieerd – een andere poëzie bereiken? Is Vlaams-zijn overdraagbaar? Wie kan een ster worden en onder welke voorwaarden?

Uit het jury rapport:

"Zelden zie je zulke authentieke verschillen tussen spelers zo mooi samenkomen op het toneel"
“Een beklijvend één-tweetje tussen twee generaties rasechte spelers die samen een passie delen voor taal én voetbal”

De voorstelling speelt op 14 en 15 september 2024 in c o r s o Berchem.

Meer info kan je hier terugvinden.

Proficiat aan cast en crew!