Karel Burssens
do 26 sep - vr 27 sep

Currents

Karel Burssens
26 sep
-
27 sep

De Belgische architect Karel Burssens laat performer Tarek Halaby dansen met een machine, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Aan het plafond hangt een roterende machine. Op een repetitieve manier beschrijft de installatie ritme, ruimte en licht, maar ook de bewegingen van de danser. De danser ontmoet de bewegende sculptuur, en geeft zo de relatie tussen mens en machine een nieuwe betekenis.

Burssens verheft in deze performance het begrip vervreemding tot iets poëtisch. De snelle evolutie van technologie in een almaar veranderende wereld verplicht de mens om zich continu aan te passen. Currents legt die kwetsbare positie van de mens bloot. Hoe gaan we om met deze veranderingen? En hoe blijven we in evenwicht met onze omgeving? Een voorstelling die perfect past binnen het Festival van de Architectuur.

In het kader van 10x10 i.s.m. Vooruit

Onderdeel van:
10x10

Credits

concept & regie Karel Burssens ontwikkeling & uitvoering Tarek Halaby dramaturgie dans Femke Gyselinck muziek: compositie & uitvoering Daniel Brandt muziek: publicatie Erased Tapes Music Ltd licht Cate Carter & Geert Vanhout, Bryte Design kostuums Max Doerr outside eye Jeroen Verrecht & Gabriel Schenker film Robbrecht Desmet & Sander Vandenbroucke productie sculptuur Fisheye productie Hiros co-productie C-TAKT, STUK, deSingel, Kunstencentrum Vooruit in samenwerking met GC Elzenhof, School van Gaasbeek met de steun van de Vlaamse Overheid beeld Karel Burssens